In juli 2014 bezocht ik het huis van een charmante dame in Turijn. Haar slaapkamer is de kamer waar Nietzsche zijn laatste bewuste tijd heeft doorgebracht, en waar hij volledig doordraaide. Tijdens mijn bezoek aan haar huis vertelde Adriana me van alles: over wat ze allemaal aan post in de bus krijgt, geadresseerd aan Nietzsche. Over hoe mensen reageren als ze haar slaapkamer betreden. Dat heeft me op het idee gebracht achter Nietzsche aan te gaan: plekken op te zoeken waar hij gewoond en geschreven heeft. Tijdens deze merkwaardige reis ben ik dingen gaan opschrijven. Eenmaal thuis ben ik het gaan boetseren tot een (non-?)fictief verhaal.

Voor de één een inleiding op Nietzsche. Voor de ander een verrassende benadering van een veel te veel geciteerde filosoof. Voor weer een ander een psychologisch inkijkje en hoe iemand zichzelf tegenkomt als hij wil weten waarom hem iets fascineert.

Achter Nietzsche aan is hier te bestellen. Je vindt er ook wat achtergrondinformatie en je kunt er een fragment lezen. Hier vind je meer informatie over mij, de auteur.

Ook is het boek gewoon verkrijgbaar in de boekhandel. Wie weet ligt er in die bij jou in de buurt wel een stapeltje. Vraag naar de titel of naar isbn 9789082934809.

Volg mijn Twitter– en/of Instagrampagina om op de hoogte te blijven van het wel en wee van dit boek.