Ik ben Dennis van den Broek (1975), de auteur van achter Nietzsche aan. Geboren en getogen in Venlo. Ik zat met plezier op het (inmiddels verdwenen) Collegium Marianum, studeerde daarna Franse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Daar schreef ik eind vorige eeuw mijn afstudeerscriptie over de invloed van Nietzsche op Roland Barthes.

Nietzsche heeft me sindsdien eigenlijk nooit meer losgelaten. Ik heb proberen te achterhalen waar deze fascinatie voor Nietzsche vandaan komt. Het verslag hiervan is het boek geworden.

Na een paar jaren werken in verschillende boekhandels ben ik 9 jaar lang docent Frans, Grieks en Latijn geweest in het zuiden van het land. Inmiddels werk ik al een aantal jaren bij Cito, waar ik met een team van heel leuke collega’s de Kijk- en luistertoetsen Frans, Duits, Engels en Spaans maak.

Ik woon in Arnhem samen met Renzo (die de site en de cover van het boek verzorgd heeft) en kat Norton.

Verder vind ik geen enkele film beter dan Mulholland Drive.

Heb je een filosofie- of leesclub en lijkt het j(ulli)e leuk dat ik meer over mijn Nietzsche-avontuur kom vertellen ? Ik geef graag een lezing of boekpresentatie.  Neem contact met mij op via het mail-icoontje.